پرتقال:
اکسیر جوانی را در پرتقال
جستجو کنید. پرتقال به سبب داشتن مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر، برای
کودکان اشتهاآور بوده و باعث رشد و نمو آنان می شود و در فعالیت سوخت و
ساز سلول های بدنشان موثر است. پرتقال سرشار از ویتامین C است. املاح آن
از رقیق شدن خون جلوگیری میکند. برای آرامش اعصاب و تقویت ذهن موثر است.
همچنین ضد افسردگی و رنج روحی میباشد. مصرف پرتقال از خستگی فکری و جسمی
جلوگیری میکند و باعث تقویت حافظه میگردد.
زردآلو:
زردآلو بهترین خوراک اعصاب است. توصیه
میشود کسانی که اهل مطالعه و تفکر هستند از این میوه استفاده کنند. این
میوه بیشتر از سایر میوهها حاوی ویتامین A است و همین امر باعث تقویت
بینایی چشم ها میشود. طول عمر سلولها را زیاد کرده و توانایی فعالیت را
افزایش میدهد؛ در نتیجه موجب افزایش طول عمر میگرد.
زردآلو
برای ورزشکاران، اشخاص کمخون، افراد خسته و کسانی که از شدت کار فرسوده
شدهاند، زنان باردار و کسانی که دورهی نقاهت را میگذرانند توصیه و تجویز
میشود.
همچنین این میوه به علت دارا بودن گروه ویتامینهای B، برای درمان بیماریهای عصبی و روحی و روانی، خمودگی، بیخوابی و خستگی شدید، گیجی و فراموشی مفید است.
زردآلو آرام بخش اعصاب و نشاط انگیز است. زردآلو اعصاب را تقویت میکند و برای کسانی که کار فکری انجام میدهند توصیه میگردد.
خرما:
خرما
یکی از میوههایی است که مقدار فسفر و کلسیم آن به مقدار فسفر و کلسیمی
است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. فسفر خرما سلولهای عصبی را
سرزنده نگه میدارد، و این مادهی حیاتی، درمان موثری برای تمام کمبودهای
بدن و تقویت کنندهی اعمال فکری و مغز میباشد.
شاهتوت:
شاهتوت خستگی فکری را بر طرف میکند و برای بچهها و دانشآموزان و دانشجویان در دوران امتحان مفید است. در ضمن کمبود املاح معدنی و ویتامینهای A و C با مصرف آن جبران میگردد.
موز:
موز
یک میوهی مغذی است که طبیعت آن معتدل و ملین بوده، مقوی و چاق کننده است.
موز، سرشار از پتاسیم است و نیز حاوی ویتامینهای A، C، B و 80 درصد قند و
املاح معدنی مفید برای بدن است؛ خون ساز بوده و بدن را قوی میکند.موز
لاغری غیرطبیعی را از بین میبرد.
موز دارای فلزاتی مانند آهن، فسفر ، منیزیم، پتاسیم، سدیم و روی میباشد. موز برای کسانی که کار فکری انجام میدهند (محصلها، دانشجویان و محققان) و نیز برای کسانی که کار بدنی انجام میدهند (ورزشکاران) بسیار مفید است.
ده خوراک برای ذهنی هوشمندتر
تنها حل جدول نیست که
به مغز شما کمک می کند تا از عوارض سالخوردگی دور بمانید؛ خوردن غذای خوب و
مناسب نیز در این راستا کمک شایانی است. بعضی خوراکی ها به خصوص برای
حفاظت از سلو ل های ظریف عصبی و رگ های خونی مناسب اند. برخی دشمن سرسخت
رادیکال های آزاد هستند؛ مولکول های اکسیژن خائنی که هنگام فعالیت مغز
ساخته می شوند. اکثر غذاهایی که برای مغز مناسب اند برای قلب نیز مفیدند
زیرا هر دو نیازمند جریان مداوم اکسیژن هستند و آن چه به بیماری های قلبی
عروقی منجر شود بی ارتباط با افت توان مغزی نیست. فهرستی از این خوراکی ها
در زیر آمده است.
زغال اخته
زغال اخته سرشار از
آنتی اکسیدان ها است که رادیکال های آزاد را از هستی ساقط می کند. مطالعاتی
که بر روی موش ها صورت گرفته نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از زغال
اخته به بهبود وضعیت حافظه و قابلیت تحرک می انجامد و علاوه بر این روند
افت توازن و هماهنگی اعضای بدن که بر اثر افزایش سن به وجود آید را معکوس
می کند. مواد شیمیایی موجود در زغال اخته بر سیستم انقباض سرخرگ ها تاثیر
می گذارد و از همین رو به بهبود وضعیت فشار خون می انجامد. فشار خون بالا
می تواند موجب تخریب رگ های ظریف مغز شود.
کلم و کاهو
هوماسستین
نوعی ماده شیمیایی است که برای متابولیسم پروتئین لازم است اما مقدار زیاد
آن به ضعف ادراک و بیماری آلزایمر(و همین طور بیماری قلبی) منجر می شود که
درصد قابل توجهی از موارد دیمنشیا(اختلال مغزی) را به وجود می آورد.
کاترین تاکر مدیر برنامه تحقیقاتی ارزیابی تغذیه در مرکز پژوهشی تغذیه
انسان در مورد ارتباط هوماسستین با افزایش سن می گوید: هوماسستین تاثیر
مخربی بر دیواره های سرخرگ ها دارد و همانند سمی مهلک عمل می کند.
اکسیداسیون نیز موجب تخریب دیواره سرخرگ ها می شود. ترکیب این دو بسیار
مخرب است. تجزیه هوماسستین نیازمند فولات و ویتامین های ب ۶ و ب ۱۲ است که
در سبزیجاتی نظیر کلم و کاهو وجود دارد.
ماهی آزاد، ماهی ساردین و شاه ماهی
ماهی
های دارای چربی زیاد(پرچرب)، سرشار از امگا،۳ اسیدهای چرب محافظ سلول های
عصبی است. بالا بودن میزان امگا ۳ در خون معمولاً همراه است با بالا بودن
میزان سروتونین که نوعی ماده شیمیایی تقویت کننده مغز است. یک طرح تحقیقاتی
نشان داد احتمال مبتلا شدن افرادی که در هفته حداقل یک وعده غذایی ماهی می
خورند به بیماری آلزایمر کمتر است از کسانی که ماهی نمی خورند. از آن جا
که ماهی به ارتباط میان سلول های مغز یاری می رساند؛ مطابق نتایج چند پژوهش
تاثیر مثبتی بر توان یادگیری و عملکرد حافظه دارد.
اسفناج
تحقیقات
درباره اسفناج می گوید اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان هاست. یکی از متخصصین
پیری و عواقب آن معتقد است اسفناج در کند کردن مشکلات سیستم عصبی مرکزی و
تحلیل توان شناخت مفید است. سالاد حاوی اسفناج سه برابر، فولات بیشتری نسبت
به کاهو دارد.
آب انگور
نوشیدن آب انگور موجب افزایش طول
عمر می شود. تحقیقات جدید نشان می دهد که انگور یاقوتی به میزان قابل توجهی
به بهبود وضعیت حافظه موقت منجر می شود. این امر تنها ناشی از بالا بودن
میزان آنتی اکسیدان ها در انگور نیست. آب انگور باعث افزایش تولید دوپامین
ناقل عصبی می شود. انگور یاقوتی در میان تمام میوه ها و سبزیجات حاوی
بیشترین میزان آنتی اکسیدان است.
حبوبات و شالی(برنج با پوست)
یکی
از بهترین کارهایی که می توانید برای افزایش جذب مواد مفید مغزی انجام
دهید این است که به خوردن شالی روی آورید. این نوع برنج سرشار از ویتامین
ها و منیزیوم است که برای سلامت قوه شناخت لازم است. تمام حبوبات حاوی
ویتامین ب۶ است که در کاهش سطح هوماسستین موثر است. خوردن غذاهای فرآوری
شده معمولاً باعث کاهش میزان دریافت ویتامین ب۶ می شود.
کاکائوی داغ
برای
گرم شدن به کاکائوی داغ پناه ببرید که علاوه بر گرم کردن نوک انگشتان یخ
زده شما به مغزتان نیز یاری می رساند. چانگ یانگ لی پروفسور شیمی غذایی
دانشگاه کورنل دریافت که میزان آنتی اکسیدان دو قاشق کاکائو تقریباً دو تا
سه برابر بیش از چای سبز و چهار تا پنج برابر بیش از چای سیاه است. آنتی
اکسیدان موجود در کاکائوی داغ سلول های مغز را از عوارض استرس که عامل
اکسیداسیون است و می تواند منجر به آلزایمر و سایر بیماری ها شود بازمی
دارد.
بادام و گردو
این خوراکی ها غنی از آنتی اکسیدان هستند
و به اثبات رسیده است که موجب کاهش سطح کلسترول خون می شوند. به موجب
پژوهشی که توسط دانشگاه هاروارد به انجام رسید مشخص شد زنانی که در هفته
بیش از ۱۵۰ گرم از این دو می خورند به میزان قابل توجهی کمتر از کسانی که
۳۰ گرم یا کمتر میل می کنند در معرض خطر بیماری های قلبی هستند.
روغن زیتون
روغن
زیتون حاوی مقدار زیادی از نوعی آنتی اکسیدان قوی به نام پلی فنول ها است
که مطابق تحقیقات منجر به کاهش فشار و سطح کلسترول خون می شود.
سیر
این
گیاه تند و تیز از طریق خصوصیات آنتی اکسیدانی خود پیری را به تاخیر می
اندازد. سیر حاوی مقدار قابل توجهی ترکیبات ضدباکتری و ضدویروس است که
سرماخوردگی ناشی از استرس را رفع می کند. سیر خام و خرد شده بیشترین توان
را دارد. سیر پخته تا حدودی خاصیت خود را از دست داده اما هم چنان برای قلب
و عروق مفید است.