دیار عاشقان

تکمیل روحیه

دیار عاشقان

تکمیل روحیه

صرع چیست

کد خبر: ۱۴۱۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۳
تعداد نظرات: ۳۴ نظر
در نگرش اول، اعتقاد بر این بود که این بیماری به علت نفوذ ارواح خبیث و شیطانی به بدن افراد بروز می‌کند.
آریا: درمان صرع، طولانی مدت و حدود دو تا سه سال می‌ باشد و بعد از این دوره درمان کامل می‌ شود.

صرع یک اختلال شناخته‌شده از روزگاران قدیم است و قدمت آن به عصرحجر برمی‌گردد. یونانیان باستان به این بیماری به عنوان یک بیماری مقدس نگاه می‌کردند. آنان معتقد بودند این تجلی یکی از خدایان است که می‌تواند سبب سقوط بیمار روی زمین و تکان‌های شدید وی شود و بعد، قبل از مرگ کامل بیمار، مجددا وی را زنده کند.

بقراط اولین کسی بود که با این نظریه مخالفت کرد. این پزشک یونانی در حدود 2450 سال قبل معتقد بود صرع یک بیماری با منشاء اختلال مغزی است.

طی 2000 سال بعد، نظریه‌های خرافی دیگری هم در مورد علت این بیماری شکل گرفت. در نگرش اول، اعتقاد بر این بود که این بیماری به علت نفوذ ارواح خبیث و شیطانی به بدن افراد بروز می‌کند. به همین دلیل برای بیرون راندن ارواح خبیث از جسم بیماران سعی می‌کردند به روش‌های خشونت‌باری متوسل شوند که بسیاری از مواقع باعث صدمات جسمی و حتی مرگ بیمار می‌شد.

در نگرش دوم که جالینوس از مدافعان آن بود، تصور می‌شد که به دلیل بروز لخته و آماس در عروق دست یا پا، این بیماری شروع می‌شود.

به همین دلیل دست یا پای بیماران را در هنگام حمله محکم می‌بستند تا جریان خون آن قطع شود و بیمار بهبود یابد. حتی گاهی اوقات، یکی از اندام‌های بیمار را که تشنج از آنجا شروع می‌شد قطع می‌کردند. اگر حمله تشنجی از یک اندام شروع نمی‌شد، جمجمه بیمار را می‌شکافتند و سعی می‌کردند تا لخته را خارج کنند.

تا حدود 100 سال پیش، درمان‌های گوناگونی که برای بیماری صرع معــرفی می‌شدند هیچ کدام موثرنبودند و بیشتر جنبه خرافی داشتند و خرافات باعث شده بود تا واقعیات و حقایق هویدا نشود.

مغز به عنوان جایگاه صرع
مغز از میلیاردها سلول عصبی به نام نورون تشکیل شده است. عمل نورون‌ها انتقال پیام های عصبی به نورون‌های دیگر است. این پیام‌ها از طریق ناقل‌های شیمیایی به نام نوروترانسمیتر(NEUROTRANSMITTER) به نورون‌های بعدی منتقل می‌شوند.

وقوع هرگونه حمله تشنجی، ناشی از انتقال ناگهانی تعداد بسیار زیادی از پیام‌های عصبی در مغز است که در حالت عادی نباید این پیام‌ها از مغز ساطع شوند. در ضمن، نباید به صورت همزمان این‌قدر پیام غیر لازم صادر شود.

این پیام‌ها می‌توانند فقط در یک قسمت از مغز تولید شوند یا تمام مغز را در برگیرند. با توجه به محل شروع پیام‌ها، نمای بالینی حمله تشنجی هم تعریف می‌شود. مثلا اگر از نورون‌های ناحیه حرکتی مغز شروع شوند، ممکن است حمله به صورت تکان‌های اندام شروع شود. علت دقیق شروع حمله تشنجی هنوز مشخص نیست.

1- علایم تشنج و صرع کدام است؟
شایع‌ترین علایم که از نظر بالینی قابل مشاهده است، این است که بیمار به صورت ناگهانی جیغ می ‌کشد و به روی زمین می‌ افتد و از هوش می ‌رود. دست و پاهایش سفت می ‌شود (که به این مراحل تونیک گفته می ‌شود) و بعد از چند ثانیه (20الی 30 ثانیه) شروع به دست و پا زدن می‌ کند. سپس به حالت اغما(بیهوشی) می ‌رود و به صدا‌ها جواب نمی ‌دهد.

در فاز پس از حمله، بیمار به هوش می آید و تا یک روز سردرد و حالت کوفتگی، خواب‌آلودگی و بی ‌حالی دارد. بعد از دو روز این حالت‌ها برطرف می ‌شوند. البته نمونه ی ذکر شده فقط یک نوع از انواع صرع و تشنج می‌ باشد.

در حالت دوم بیمار موقع تشنج حالت‌های دل درد، بی حوصلگی، اضطراب بدون دلیل، درد پا و علایم پیش درآمد تشنج را دارد. اگر این حالات‌ بدون دلایل خاصی اتفاق بیافتد، بهتر است بیمار با پزشک مشورت کند، چون ممکن است نشانه‌ای از یک حمله ی صرع قریب‌الوقوع باشد.

از علایم دیگر در کودکان، افت تحصیلی و مشکل تحصیلی، به خصوص در درس املا می‌ باشد. معلم همیشه شکایت دارد که کودک به یک جا خیره می ‌شود و به نقطه خاصی می ‌نگرد. به این حالت، حالت عدم حضور گفته می ‌شود و به نظر می ‌رسد کودک فکرش در جای دیگری است. در این حالت هوشیاری برای مدت کمی از بین می ‌رود. این مدت به حدی کوتاه است که ممکن است بیمار دوچرخه سواری هم بکند و پا هم بزند، ولی این اختلال هوشیاری (در حد 3- 2 ثانیه) را هم داشته باشد و یا در حین نوشتن املا ممکن است در طول یک جمله چندین کلمه را جا بیاندازند. این نوع تشنج خوش ‌خیم می‌ باشد و اگر زود درمان شود، بهبود خواهد یافت.

از علایم دیگر تشنج در کودکان، افت تحصیلی، به خصوص در درس املا می‌ باشد. معلم همیشه شکایت دارد که کودک به یک جا خیره می ‌شود و یا در حین نوشتن املا ممکن است در طول یک جمله چندین کلمه را جا بیاندازند.

از علایم دیگر تشنج، علایم موضعی مانند اینکه یک دست در کنترل فرد نباشد، گزگز شدن و مورمور شدن ناگهانی یک طرف بدن، تغییر خلق به صورت گذرا (که یک انسان با شخصیت با حالت روحی پایدار ممکن است به مدت 6- 5 دقیقه دچار حالت گذرای موقت عجیب باشد) و بعضی از اختلالات رفتاری و رفتارهای نامناسب که با شخصیت فرد جور در نمی ‌آید، که این‌ها باید بررسی شوند.

2- شایع‌ترین نوع تشنج کدام است؟
شایع‌ترین نوع تشنج، تشنج روانی- حرکتی و یا تشنج لُب گیج‌گاهی می ‌باشد (عنوان می‌ شود که داستایوفسکی نویسنده ی مشهور هم این نوع تشنج را داشته است). این نوع تشنج به ‌صورت حملات از دست دادن ارتباط با محیط است. بیمار ممکن است رفتاری عجیب مانند بازی با دگمه ی لباس یا بازی با انگشتان داشته باشد که به این نوع صرع، اتوماتیسم گفته می‌ شود و برای مدت 1الی 2دقیقه فرد متوجه چیزی نیست و دچار اختلال هوشیاری می‌ شود. اگر این نوع تشنج به تنهایی باشد معمولاً اختلالی به وجود نمی ‌آورد، ولی به طور معمول به کل مغز پخش می ‌شود و هوشیاری از بین می ‌رود و اکثراً این نوع تشنج‌ها شایع‌ترین نوع می ‌باشند. ولی چون زود تبدیل به تشنج نوع دوم می‌ شوند، تشخیص داده نمی‌ شوند و در کودکان شایع‌تر است.

لازم به ذکر است چنانچه تشنج‌ها به صورت حملات تکراری باشند، تبدیل به صرع می ‌شوند، به طوری که در ایران حدود 6- 5 میلیون نفر تشنج دارند و حدود 10درصد از آن‌ها دچار صرع می ‌باشند.

در کل صرع بیماری درمان ‌پذیری می ‌باشد و افراد نباید هیچ نگرانی از این بابت داشته باشند.

3- آیا این بیماران می‌ توانند ورزش کنند؟
بله، ورزش برای بیماران صرعی هیچ خطری ندارد. فقط ورزش‌های سنگین مانند کوه نوردی ، صخره نوردی را نباید انجام دهند و اگر می ‌خواهند شنا کنند، باید یک نفر همراه داشته باشند.

کودکان محدودیت زیادی برای ورزش ندارند. بیماران صرعی هیچ‌گونه محدودیتی برای شغل‌های اداری- دفتری و ... ندارند، فقط باید از انجام کارهایی که دقت و هوشیاری بسیار لازم دارد (مانند خلبانی) پرهیز کنند.

آقای دکتر عسگر قربانی، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب(استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران) پاسخگوی سئوالات زیر می باشد.

1- راه‌های درمان تشنج و صرع کدام است؟
برای آن که بیماری صرع اثبات شود، باید ابتدا یک سری بیماری‌های مشابه شناخته شوند. یکی از بیماری‌های مشابه سنکوب می‌ باشد که خون به مقدار کافی به مغز نمی ‌رسد و به صورت گذرا در اثر دیدن مثلاً یک حادثه یا تصادف؛ یا در اثر گرمای یا سرمای زیاد، خون برای مدت کوتاهی به مغز نمی ‌رسد؛ یا به دنبال افت فشار به علت از دست دادن خون و شوک عصبی ممکن است فرد دچار سنکوب شود و بیافتد. این بیماران باید با توجه به شرح حال و معاینه، از بیماران صرعی افتراق داده شوند.

بعضی موارد در بیماری‌های قلبی یا سکته‌های مغزی که خون کافی به مغز نمی ‌رسد ممکن است کاهش هوشیاری رخ دهد که نباید با صرع اشتباه شود.

بیمارهای دیگری مانند میگرن ممکن است باعث از دست رفتن هوشیاری شود.

هم چنین کمبود مواد معدنی و تغذیه‌ای می ‌تواند سبب از دست دادن هوشیاری شود.

بعضی از ضایعات مغزی مثل عفونت‌های مغزی- تومورهای مغزی، فشار بالای جمجمه ممکن است بدون ایجاد تشنج باعث افت هوشیاری شوند، ولی گاهی اوقات این موارد خود باعث تشنج می ‌شوند.

از نوار مغز، آزمایشات اختصاصی خون، آزمایشات عمومی خون، CTS ، SCAN وMRI برای تأیید یا ردّ تشنج استفاده می ‌شود.

بعد از مشخص شدن تشنج، درمان به دو دسته ی دارویی و غیردارویی تقسیم می ‌شود.

درمان‌های غیردارویی بدین جهت دارای اهمیت زیادی می ‌باشند که شامل حذف عوامل خطرناک به خصوص برای پیش‌گیری از آسیب‌های مغزی می ‌باشد که از زمان جنینی شروع می ‌شود و شامل خودداری از مصرف دخانیات، عدم مصرف الکل، خودداری از محیط ‌های آلوده مثل رادیواکتیو می ‌باشد.

انجام ورزش و پیاده روی به ‌طور غیرمستقیم آمار تشنج‌ها را پایین می ‌آورد.

برای جلوگیری از تشنج باید فرد خواب منظم و کامل داشته باشد (بی ‌خوابی یکی از مهم ‌ترین عواملی است که باعث تشدید تشنج می ‌شود). باید به تغذیه هم ‌اهمیت زیادی داده شود و و لبنیات ، سبزیجات و پروتئین به مقدار کافی در برنامه ی غذایی بیمار گنجانده شود.

جلوگیری از چاقی و پرخوری و جلوگیری از استرس و اضطراب بسیار مهم می ‌باشد.

در درمان دارویی، با داروهای معمولی حدود 70- 60 درصد بیماران کنترل می‌ شوند و در درصد کمی از بیماران نیاز به درمان با چند دارو وجود دارد.

در مجموع حدود 85 درصد بیماران تشنجی با یک یا چند دارو کنترل می ‌شوند و در 20- 15درصد موارد ممکن است با مصرف دارو به خوبی کنترل نشوند یا احتمالا بهبود نیابند. این‌ها بیمارانی هستند که آسیب‌های شدید مغزی دارند (مانند بیماران عقب‌مانده ی ذهنی یا افراد دچار ناهنجاری‌های شدید مغزی مادرزادی). البته این بیماران نیز درمان می‌ شوند.

در مجموع با درمان کامل، حدود 95درصد بیماران طول عمر طبیعی دارند و ترس جامعه از این بیماری همیشه بی‌ مورد می ‌باشد.

البته درصد کمی ممکن است افراد وابسته‌ای باشند، ولی اکثر افراد با درمان دارویی یا غیردارویی در زندگی هیچ مشکلی را نخواهند داشت، چه بسا افراد به ظاهر سالم ممکن است در برخورد با مشکلات زندگی عاجز باشند ولی این افراد در زندگی خود هیچ مشکلی نداشته باشند.

داروهای ضد صرع را در خانم‌های باردار نیز می ‌توان استفاده کرد.

2- عدم درمان به موقع این بیماری چه عواقبی ممکن است داشته باشد؟
عدم درمان به موقع باعث می ‌شود که کانون ایجاد تشنج (کانون شورشی تشنج) به صورت فونکسیون و فیزیولوژیک دچار اختلال شود و اگر درمان نشود ممکن است باعث تغییرات ساختمانی در بافت مغز گردد و نواحی دیگر مغز را نیز درگیر کند و کارکرد فکری فرد را کم کند. بنابراین درمان این بیماران الزامی است.

درمان صرع، طولانی مدت و حدود دو تا سه سال می‌ باشد و بعد از این دوره درمان کامل می‌ شود.

درصد بسیار کمی از بیماران ممکن است درمان طولانی مدت داشته باشند.این افراد، افرادی هستند که در لب گیج‌گاهی اختلال دارند یا دارای آسیب‌های مغزی بارزی‌ هستند یا مشکل مادرزادی دارند، ولی به ‌طور غالب با درمان 3-2 ساله به طور کامل بهبود می یابند.

3- توصیه ی شما به این جوان 14 ساله چیست؟
یکی از شایع‌ترین انواعی که می ‌تواند ارثی هم باشد به نام "صرع پرشی" جوانان گفته می ‌شود که در واقع صبح‌ها و حتی حین صبحانه خوردن اتفاق می ‌افتد. این نوع تشنج با این که خوش ‌خیم است نیاز به درمان دارد و بیش‌تر با درمان طولانی مدت درمان می ‌شود. تشنج‌های خوش ‌خیم بر روی کارآیی فکری و اجتماعی تأثیری ندارند، ولی چون به هر حال این بیماری وجود دارد باید درمان شود.

4- توصیه ی کلی شما به این بیماران چیست؟
به طور کلی صرع بیماری درمان‌پذیر و خوش ‌خیم می ‌باشد و ترس جامعه از این بیماری کاملاً نا بجا و ناآگاهانه می ‌باشد و اکثر بیماران دچار صرع از خیلی از افراد جامعه بالاتر می باشند و تا آخر عمر ممکن است هیچ مشکلی نداشته باشند. آقایان و خانم‌های جوان مبتلا به بیماری صرع به‌ هیچ وجه نگران ازدواج و عواقب بعدی نباشند.

در مجموع چون یک بیماری خوش ‌خیم می ‌باشد، بهتر است در صورت ثابت شدن این بیماری توسط پزشک متخصص، اقدامات درمانی انجام گیرد و مطمئن باشید که درصد بسیار زیادی از این افراد (بالای 95درصد) به ‌طور کامل درمان خواهند شد.

*صرع و ازدواج
وقتی یک فرد مصروع تصمیم به ازدواج می گیرد، سؤالات متفاوتی برای وی وجود دارد. از جمله این که آیا می تواند ازدواج کند یا خیر؟ آیا بیماری او به فرزندش نیز به ارث می رسد؟ و... ابتدا باید به این مسئله توجه داشته باشیم که اگر یک فرد عادی با شرایط طبیعی بچه دار شود، احتمال این که فرزندش دچار صرع شود ، حدود نیم درصد است. حال اگر مادری مبتلا به صرع باشد، به دلیل آنکه صرع ، طبیعتاً اساس ژنتیکی هم دارد، احتمال ابتلای کودک به صرع، حدود 5 درصد است. علی رغم این مسئله باید در نظر داشت که به احتمال 95 درصد ، مادر مصروع کودک سالمی را به دنیا می آورد و این شانس بسیار بالایی است.

به فردی که مبتلا به صرع است ، توصیه می شود قبل از ازدواج ، تحت مشاوره (خصوصاً
مشاوره ژنتیک ) قرار گیرد و در طی دوران بارداری حتماً تحت نظر پزشک زنان و متخصص مغز و اعصاب قرار گیرد تا بدین ترتیب هرگونه احتمال خطر برای کودک وی از بین برود. بدین ترتیب با بررسی صحیح و منطقی این مسئله ، بیماران مصروع می توانند یک زندگی و ازدواج موفق داشته و فرزندان سالمی به دنیا آورند.

برخی از انواع بیماری صرع اساس ژنتیک شناخته شده ای دارند (مانند صرع کوچک ) که ما می دانیم ممکن است به ارث برسند. ولی برخی دیگر از انواع آن اساس ژنتیک ندارند. مثلاً اگر فردی در اثر ضربه مغزی دچار بیمار صرع گردد، هیچ گونه علت ژنتیکی در این مورد وجود ندارد. یا اگر کودکی در جریان زایمان دچار مشکلاتی از قبیل نرسیدن اکسیژن به مغز شود، احتمال ابتلای وی به صرع در آینده وجود دارد. ولی چنانچه عوامل بیرونی موجب به وجود آمدن این اختلال باشد، این بیماری به فرزند به ارث نمی رسد.

خوشبختانه در صرع، مواردی که علل ژنتیک ندارند کم نیستند و در برخی از مواقع می توان گفت انواع صرع اساس ژنتیک ندارد.

ضمناً توجه به این نکته ضروری است که علی رغم اینکه این بیماری متأسفانه خوشنام نیست و افراد جامعه عقاید نادرستی در مورد آن دارند، ولی باید یاد بگیریم که آن را آگاهانه بشناسیم.

هر بیماری مزمن شرایط اجتماعی و عاطفی خاصی را ایجاد می کند که لازم است کیفیت زندگی در آن بررسی گردد.
صرع، اختلالی است که در آن تخلیه ناگهانی انرژی در مغز صورت می گیرد و می تواند با اختلالات حسی، حرکتی و رفتاری توام گردد که وقتی تخلیه امواج به صورت عمومی باشد، موجب حذف هوشیاری و شکل عمومی تشنج می شود و وقتی هوشیاری کاملاً از بین نرود به صورت تشنج موضعی، ساده یا پیچیده بروز می کند.

در صرع به عنوان یک بیماری مزمن ، نمی توان حملات را پیش بینی کرد و همیشه دغدغه این حملات با فرد مصروع وجود دارد. بر همین اساس عوامل مهمی در کیفیت زندگی مصروعین ( در کودکان و بزرگسالان) وجود دارد که به آنها اشاره می کنیم:

­ کیفیت مراقبت در کودکان
مهمترین مشکل در کودکان این است که افزایش یا کاهش بیش از حد مراقبت در آنان می تواند بر کیفیت زندگی آنها تأثیر بگذارد. این مسئله به خصوص در مادران وجود دارد که به علت علاقه شدید به فرزندشان می توانند در این مسئله سهم به سزایی داشته باشند.

-کیفیت آموزش
امکانات آموزشی در این مورد باید در مدرسه، خانواده و جامعه وجود داشته باشد. زیرا آموزش مناسب می تواند در ادامه زندگی فرد تأثیر به سزایی داشته باشد.

ازدواج مصروعین
فرد مصروع نباید بیماری خود را در زمان ازدواج کتمان نماید و باید حقیقت را با صداقت به همسر آینده خود بگوید و با پزشک خود مشاوره ای را انجام دهد.

بارداری فرد مصروع
بهترین روش در بارداری این است که قبل از بارداری برنامه ریزی صحیحی در این مورد وجود داشته باشد و فرد مصروع این مسئله را با پزشک خود و پزشک زنان در میان گذارد تا داروی مناسبی برای وی تجویز گردد و در طول دوران بارداری تحت نظر باشد تا اگر احساس شد مشکلی برای بیمار و جنین به وجود می آید با بررسی های انجام گرفته بتوان برخورد مناسبی با این مسئله داشت.

داروها نیز در حین بارداری ادامه پیدا می کند و نحوه زایمان هم بنا به تصمیم پزشک است. بعد از زایمان نیز مادر می تواند به فرزند خود شیر دهد زیرا مصرف داروها تأثیر منفی در فرزند وی ندارد، بلکه توجه به این مسئله ضروری است که اگر خانم باردار در دوران بارداری بدون مشاوره پزشک، خودسرانه داروی خود را قطع نماید و دچار حمله تشنج گردد، این امر می تواند برای وی خطرناک باشد.

ازدواج مصروعین از دیدگاه روان پزشکی
روان پزشک نقش کلیدی را در مورد مشکلات و بیماری هایی که در کنار صرع وجود دارد، ایفا می کند و می تواند در مورد مداخلات دارویی ( تداخل عمل و اثر داروها با یکدیگر ) جهت درمان بیماری های همراه با صرع ، راهنمایی و مشاوره به بیمار، همسر و خانواده او ارائه دهد.

یکی از مشکلات عمده، نگرش ها، دانش ها و باورهای غلط فرد یا خانواده یا خانواده همسر او در مورد بیماری است. حتی علاوه بر آنها، این باورهای غلط در خود پزشکان نیز در مورد ازدواج یک فرد مصروع می تواند وجود داشته باشد.

مسئله دیگر این است که بعضی از افراد ازدواج را نجات دهنده، شفا و راه حل قطعی مشکلات خود می دانند و فکر می کنند هر مشکل روانی- جسمی که وجود داشته باشد، ناشی از فشارها و مشکلات جنسی است و به دنبال آن حکم ازدواج را صادر می کنند.

در زمان مشاوره روان پزشکی ، پزشک ابتدا به نگرش های فرد توجه می نماید. به این که آیا این نگرش ها به ازدواج فرد صدمه می زند؟ در غیر این صورت فرد را مجاز به ازدواج می داند. دومین مسئله ای که پزشک مد نظر قرار می دهد، این است که آیا بیماری های همراه در یکی از طرفین وجود دارد یا خیر؟ نکته دیگری که در ازدواج باید به آن توجه نمود کفایت روانی – عاطفی بیمار است و این که آیا فرد مصروعی که حملات وی کنترل شده و مانعی برای ازدواج ندارد، کفایت همسری، پدر یا مادر بودن، بارداری و … را دارد یا خیر؟!

نکته بسیار کلیدی و مهم در مشاوره قبل و بعد از ازدواج ، آموزش های جنسی است که متأسفانه در کشور در مورد آن سکوت می شود و حتی پدر و مادرها نیز نوعی خود سانسوری را در این مورد پیش می گیرند. لذا بهترین زمان اطلاعات گرفتن از بیماران، راجع به مسائل جنسی، زمان شروع بحث خواستگاری و ازدواج است که بسیاری از مراجعین در مورد این موضوع یا اطلاعات ندارند یا اطلاعات غلطی دارند.

بنابراین کار کردن روی آموزش های جنسی، شناخت فرد روی فیزیولوژی خود، اطلاعات هورمونی، اطلاعات آناتومیک، اطلاعات روان شناختی، دوران بارداری ، شناخت داروها، اثرات آن بر روی بارداری و جنین و… موضوعاتی هستند که در قالب آنها می توان اطلاعات مربوط به مسایل زناشویی، آموزش های جنسی و به ویژه جلوگیری از بارداری را به مراجعین ارائه کرد، چرا که در ماه ها و سال های اولیه این افراد باید از بچه دار شدن جلوگیری نمایند و چگونگی تأثیر این داروها بعد از ازدواج نیز بررسی گردد.
برچسب ها: بیماری صرع
شماره پیامک: ۳۰۰۰۷۰۸۷
نظرات کاربران
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۳۴
علی زال پرور
|
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۴
45
55
با سلام وبا تشکر از اطلاعات جامع ولی کامل نبود در مورد داروها توضیح نداده اید
احمد
|
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۲۷
7
32
مرسی
پدرام فرزین بیرجندی
|
|
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۵
4
27
سلام من صبح متنی نوشتم اما جوابی دریافت نکردم.چگونه میتوانم راهنمایی بشوم.
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۸
با عرض سلام لطفا اگر امکان دارد به من ایمیل بزنید و ببگوئید که عمل جراحی انجام بدهم یا نه؟با تشکر و سپاس
لیلارا
|
|
۰۱:۲۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۹
2
27
راهای بیشگیری با بیماری صرع مرد 58ساله لطفاراهنمای بفرماید
azam
|
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۶
1
46
merci khili kamel bod
زری ازتهران
|
|
۰۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۷
1
19
سلام من دختری 15ماهه دارم که موقع گریه زیادی کبودمیشودازحال میروددکترقرص فنوریبال تجویزکرده که زیادبیماریش فرقی نکرده چه کنم؟
پاسخ ها
رضا
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۲:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۹
زری خانم من از 5 سالگی داشتم هنوز دارم چون رعایت نمیکنم الان 28 سالمه ولی حتما از چند تا دکتر بپرس فنوباربیتال هم میخوردم به اشتباه بهم دادند که اینطور شد چون خیلی قرص دز بالایی هستش دکتر کهنسال گرگان خبرشو بگیر خیلی کارش درسته من بخاطر سیگارم هنوز خوب نشدم هر 6 ماه یه بار میگیرم تورو خدا جدی بگیر فنوباربیتال عوارض زیادی داره اینو 10 سالم بود تو فرمانیه تهران پروفسور صدوقیانزاده به مادرم گفت من بچه هم دارم ولی سالمه
موناازکرج
|
|
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۴
19
46
سلام دوست من دچاربیماری صرع هست ومیګه حالش بقدری بده که دکترهاګفتن یکماه بیشترزنده نیست میخواستم بدونم امکان فوت تو بیماری صرع چقدره؟این راهم بګم که بدنی ورزیده وسالمی داره تایادم نرفته به نورهم حساس هست ،من چیززیادی درباره مریضیش نمیدونم لطفامنوراهنمایی کنید میګه اګه ازدواج کنه زیادزنده نمیمونه
پاسخ ها
غریب
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
امکان اینکه کسی از بیماری صرع بمیره صفر در صده
راضیه
|
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۱
22
49
صرع عصبی چیه؟
درمورد صرع درآقایون اطلاعات میخواسم
علی
|
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۰
0
17
با تشکر از شما.اگر صرع به علت تصادف به وجود اید.. ایا درمان میشود؟؟؟درمانش چیست؟؟
sara
|
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۰
0
13
tosiatoon be yek dokhtar 13sale ke daraye sterese shadid hast baraye pishgiri az ser chist
حاجی یوسف
|
|
۰۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
1
27
خدا به همه تون شفا بده عزیزان من
بهرام اکبری
|
|
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۴
0
21
از شما تشکر میکنم من امروز امید بیشتری به زندگی گرفتم
امین
|
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۲
2
16
سلام متشکر از مطلب علمی تون
وقتی فرد مصرع دچار تشنج میشود اولین و بهترین اقدام ضروری چیست؟
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
بیمار را به سمت پهلوی چپ بخوابانید
ناشناس
|
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۱
1
44
من چهار روزه که فهمیدم به این بیماری مبتلا هستم دو بار فنت چند ثانیه ای بعد از حموم داشتم دکترا صرع تشخیص دادن انقدر تو این چند روز گریه کردم. امیدوارم شفامو از اربابم ابوالفضل بگیرم.
پاسخ ها
ایمان
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۵
فقط ازخدا طلب کن
ناشناس
|
|
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۶
0
12
دختر من از 8 ماهگی دچار حرکات مشکوک چشم شد که بعد دکتر تشخیص تشنج داد البته با شک و حالا بعد از حدود دو سال از آن ماجرا حدودیکسال است که حرکات چشمی رفع شده البته با مصرف کاربامازپین و لیسکانتین اما 5 ماهی است که حرکات جدیدی را شروع کرده که عجیب است بعضی از پزشکها می گویند تشنج نیست ولی بعضی می گویند هست نمی دانم چکار کنم و سر در گم مانده ام در ضمن ام آر ای و سی تی اسکن هم هیچ مشکلی ندارد و نوار مغزی هم همینطور لطفا راهنمایی کنید
سمیرا
|
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۵
3
28
سلام خیلی حالم بده دختر 2سالم تشنج داره دعامون کنین....
مریم
|
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۲
0
115
خدا رو قسم میدم به این ماه عزیز هر کی مریضه خدای محمد شفاش بده
فنا
|
|
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
0
3
سلام مرسی ای کاش درمورد صرع کوچک بیشتر توضیح میدادید چون دخترمن باوجودخوردن قرص کارمابازبین هگزال 400 باز تشنج داره
ناشناس
|
|
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
0
7
امروز یه بیمار صرعی دیدم که دچار حمله شد خیلی ناراحتم و امیدوارم خدا به همه این عزیزا شفا بده مخصوصا کوچولوهای معصوم
مرمر
|
|
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۵
4
8
مطالب خوب وجالبی بود.چندین باریادآور شدیدکه درمان صرع کوتاه مدت است،سوال من این است که پس چراخواهرمن پس ازحدود4سال بایدهمچنان مصرف دارویی خودراادامه دهد؟
باسپاس
ناشناس
|
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۸
0
4
باسلام مطلب خوبی بود ولی سوال من اینه که چرا خود من که بیماری صرع دارم باید به خوردن قرص فنوباربیتال ادامه دهم؟باتشکر
تینا
|
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۷
0
2
با سلام .یکی از دوستان من به بیماری صرع کوچک مبتلا است و در روز چندین بار به یک جا خیره میماندو تا چند ثانیه هوشیاریشو از دست میدهد و قرص هایش راهم به طور مرتب مصرف نمیکند. ایا امکان مبتلا شدن به صرع بزرگ و تشنج مکرر وجود دارد؟؟؟؟؟ .
ناشناس
|
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
0
1
سلام
من گاها دچار حالت خاصی می شوم، چیزهایی به ذهنم میاد که فقط تصویره یا فیلم چند ثانیه ای که می بینم،در چند ثانیه حالت تهوع میگیرم و بزاق دهانم خیلی زیاد میشه، یعنی اینها نشونه بیماری صرع؟
ناشناس
|
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
0
4
خدا شفا بده همه مریض را
معصومه
|
|
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۶
0
2
خیلی ممنون تشکر
ناشناس
|
|
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۳
1
2
سلام من ازبچگی این بیماری روداشتم از12سالگی زیرنظردکتربودم فقط بیماریم کنترل شد خوب نشد باهمون بیماری ازدواج کردم ولی حقیقتوبه خونواده شوهرم گفتم الان دوتابچه دارم که خداروشکرسالمن الان39سال دارم ودارومصرف میکنم ولی هرچندسال یه بارحالم بد میشه من همه چیزروم تاثیرمیذاره ترس-بیخوابی-وتغذیه میخوام بدونم تاموقعی که زنده هستم این بیماری بامنه وقتی تشنج میکنم حس بدی دارم
صدف
|
|
۱۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
0
0
سلام من از سن 10 سالگی این بیماری رو داشتم الان 30 سالمه و همچنان دارم دارو مصرف میکنم 2 تا از خاستگارانم بخاطر این که حقیقتو بهشون گفتم ..دیگه قبول نکردن..خواهش میکنم راجع به این بیماری بیشتر اطلاع رسانی کنید..و ایا امید به بهبودی هست
فاطمه
|
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
0
1
یه دکتر عالی سراغ ندارید معرفی کنید
sana
|
|
۲۳:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
0
0
سلام ب همه دوستان من18ساله مبتلاهستم این بیماری خوب شدنی نیست قبول کنیدوباشرایط کناربیاید

نام:

ایمیل:

* نظر:

تازه های سایت
پربحث ترین
تصاویر / برف زمستانی در اصفهان و شیراز  (۶ نظر)

         
جمعه, دی 20, 1392

 مقالات بهداشت و درمان
 

آخرین مطالب | آرشیو | جستجو

تاریخ: 1390/09/07 نظرات: 0 نظر نمایش: 11069 مرتبه امتیاز 0   (Article Rating)
صرع چیست و چگونه درمان می شود؟

صرع چیست و چگونه درمان می شود؟

تشنج در واقع اختلال گذرای عملکرد مغزی است که در اثر تخلیه الکتریکی غیر طبیعی در سلولهای عصبی مغز پیدا می شود و سبب ایجاد علائم گوناگونی مثل از دست دادن ناگهانی هوشیاری، انقباض عضلات و یا تغییرات حسی و رفتاری در فرد می شود. این امواج الکتریکی غیر طبیعی همان چیزی است که ما آنرا در نوار مغزی ثبت می کنیم.
زمانیکه فردی بدون عامل برانگیزاننده خاصی مثل افت قند خون، تب، کمبود کلسیم و... مکرراً دچار حملات تشنج شود، می گویند دچار صرع یا اپی لپسی شده است. بنابراین به مجرد یک حمله تشنج نمی توان گفت فردی به بیماری صرع مبتلا شده است. در مواردیکه تشنج در اثر عامل برانگیزاننده بروز کرده باشد با رفع آن علت مثلاً افت قند خون و یا کمبود کلسیم، حملات تشنج نیز متوقف می شوند. اما اگر بعد از رفع عوامل برانگیزاننده حملات تشنج بازهم تکرار شود آن موقع بیماری صرع مطرح می شود.
گاه علت صرع وجود یک اختلال ساختمانی در مغز مانند تومور است اما در اغلب موارد هیچ علت خاصی یافت نمیشود. در برخی از کودکان مبتلا، حملات تشنج به دنبال یک محرک حسی مثل نورهای شدید بروز میکنند و گاه هیچ عامل شروع کنندهای وجود ندارد.از علل شناخته شده صرع تومورهای مغزی، بیماریهایی که بر رگهای خونی مغز اثر میگذارند و انواع سموم میباشد. به غیر از صرع علل متعدد دیگری نیز برای تشنج وجود دارد که یکی از آنها تب بالاست.


اقدامات اولیه در فردی که تشنج کرده است :
اگر بیمار دچار تشنج شده او را به یک سمت بخوابانید و سرش را همسطح یا پایینتر از بدنش قرار دهید. شخص را به پهلو بخوابانید تا مسیر تنفسی اش باز باشد سعی نکنید چیزی در دهان شخص بگذارید عموما مردم بر این باور غلط هستند که باید جسمی را در دهان فرد گذاشت تا مانع گاز گرفتن زبان شود حال آنکه از همان ابتدای حمله ، ماهیچه های فک بشدت منقبض میشوند که میتواند از همان ابتدا زبان را قطع کند این در حالیست که تجربه نشان داده این اتفاق بسیار نادر است گذاشتن جسم در دهان فرد بعلت انقباض فک میتواند باعث شکستگی دندان شود. هرگز چیزی را با فشار میان دندانهایش قرار ندهید. در بیشتر مواقع تشنجات بعد از یک دقیقه متوقف می‌شوند و بعد از آن یک دوره خواب و استراحت است ولی اگر تشنجات بیشتر از چند دقیقه به طول انجامید حتماً باید بیمار را به بیمارستان رساند.


دکتر عسگر قربانی، متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب(استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران) پاسخگوی سئوالات زیر می باشد:


راه‌های درمان تشنج و صرع کدام است؟
برای آن که بیماری صرع اثبات شود، باید ابتدا یک سری بیماری‌های مشابه شناخته شوند. یکی از بیماری‌های مشابه سنکوب می‌ باشد که خون به مقدار کافی به مغز نمی ‌رسد و به صورت گذرا در اثر دیدن مثلاً یک حادثه یا تصادف؛ یا در اثر گرما یا سرمای زیاد، خون برای مدت کوتاهی به مغز نمی ‌رسد؛ یا به دنبال افت فشار به علت از دست دادن خون و شوک عصبی ممکن است فرد دچار سنکوب شود و بیافتد. این بیماران باید با توجه به شرح حال و معاینه، از بیماران صرعی افتراق داده شوند.
بعضی موارد در بیماری‌های قلبی یا سکته‌های مغزی که خون کافی به مغز نمی رسد ممکن است کاهش هوشیاری رخ دهد که نباید با صرع اشتباه شود.
بیمارهای دیگری مانند میگرن ممکن است باعث از دست رفتن هوشیاری شود. هم چنین کمبود مواد معدنی و تغذیه‌ای می ‌تواند سبب از دست دادن هوشیاری شود.
بعضی از ضایعات مغزی مثل عفونت‌های مغزی- تومورهای مغزی، فشار بالای جمجمه ممکن است بدون ایجاد تشنج باعث افت هوشیاری شوند، ولی گاهی اوقات این موارد خود باعث تشنج می ‌شوند.
از نوار مغز، آزمایشات اختصاصی خون، آزمایشات عمومی خون، CTS ، SCAN وMRI برای تأیید یا رد تشنج استفاده می ‌شود.
بعد از مشخص شدن تشنج، درمان به دو دسته ی دارویی و غیردارویی تقسیم می ‌شود.
درمان‌های غیردارویی بدین جهت دارای اهمیت زیادی می ‌باشند که شامل حذف عوامل خطرناک به خصوص برای پیش‌گیری از آسیب‌های مغزی می ‌باشد که از زمان جنینی شروع می ‌شود و شامل خودداری از مصرف دخانیات، عدم مصرف الکل، خودداری از حضور در محیط ‌های آلوده مثل رادیواکتیو می ‌باشد. انجام ورزش و پیاده روی به ‌طور غیرمستقیم آمار تشنج‌ها را پایین می ‌آورد.
برای جلوگیری از تشنج باید فرد خواب منظم و کامل داشته باشد (بی ‌خوابی یکی از مهم ‌ترین عواملی است که باعث تشدید تشنج می ‌شود). باید به تغذیه هم ‌اهمیت زیادی داده شود و و لبنیات ، سبزیجات و پروتئین به مقدار کافی در برنامه ی غذایی بیمار گنجانده شود.
جلوگیری از چاقی و پرخوری و جلوگیری از استرس و اضطراب بسیار مهم می باشد.
در درمان دارویی، با داروهای معمولی حدود 70- 60 درصد بیماران کنترل می‌ شوند و در درصد کمی از بیماران نیاز به درمان با چند دارو وجود دارد.
در مجموع حدود 85 درصد بیماران تشنجی با یک یا چند دارو کنترل می ‌شوند و در 20- 15درصد موارد ممکن است با مصرف دارو به خوبی کنترل نشوند یا احتمالا بهبود نیابند. این‌ها بیمارانی هستند که آسیب‌های شدید مغزی دارند (مانند بیماران عقب‌مانده ی ذهنی یا افراد دچار ناهنجاری‌های شدید مغزی مادرزادی). البته این بیماران نیز درمان می‌ شوند.
در مجموع با درمان کامل، حدود 95درصد بیماران طول عمر طبیعی دارند و ترس جامعه از این بیماری همیشه بی‌ مورد می ‌باشد.
البته درصد کمی ممکن است افراد وابسته‌ای باشند، ولی اکثر افراد با درمان دارویی یا غیردارویی در زندگی هیچ مشکلی را نخواهند داشت، چه بسا افراد به ظاهر سالم ممکن است در برخورد با مشکلات زندگی عاجز باشند ولی این افراد در زندگی خود هیچ مشکلی نداشته باشند.
داروهای ضد صرع را در خانم‌های باردار نیز می ‌توان استفاده کرد.
 

عدم درمان به موقع این بیماری چه عواقبی ممکن است داشته باشد؟
عدم درمان به موقع باعث می ‌شود که کانون ایجاد تشنج (کانون شورشی تشنج) به صورت فونکسیون و فیزیولوژیک دچار اختلال شود و اگر درمان نشود ممکن است باعث تغییرات ساختمانی در بافت مغز گردد و نواحی دیگر مغز را نیز درگیر کند و کارکرد فکری فرد را کم کند. بنابراین درمان این بیماران الزامی است. درمان صرع، طولانی مدت و حدود دو تا سه سال می‌ باشد و بعد از این دوره درمان کامل می‌ شود. درصد بسیار کمی از بیماران ممکن است درمان طولانی مدت داشته باشند.
 

توصیه کلی شما به این بیماران چیست؟
به طور کلی صرع بیماری درمان‌پذیر و خوش ‌خیم می ‌باشد و ترس جامعه از این بیماری کاملاً نا بجا و ناآگاهانه می ‌باشد و اکثر بیماران دچار صرع از خیلی از افراد جامعه بالاتر می باشند و تا آخر عمر ممکن است هیچ مشکلی نداشته باشند. آقایان و خانم‌های جوان مبتلا به بیماری صرع به‌ هیچ وجه نگران ازدواج و عواقب بعدی نباشند.
در مجموع چون یک بیماری خوش ‌خیم می ‌باشد، بهتر است در صورت ثابت شدن این بیماری توسط پزشک متخصص، اقدامات درمانی انجام گیرد و مطمئن باشید که درصد بسیار زیادی از این افراد (بالای 95درصد) به ‌طور کامل درمان خواهند شد.

سوالات طلایی درباره صرع

صرع یکی از شایع ترین بیماری هایی است که به پزشک متخصص مغز و اعصاب ارجاع می شود .اثرات فردی، اجتماعی و اقتصادی صرع به لحاظ شیوع بالا این بیماری باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. لذا فرآیند آشنایی با این بیماری که شامل، تشخیص صرع از حملات غیر صرع، تعیین علت، نوع تشنج و درمان مناسب حائز اهمیت می باشد و بدین خاطر به سوالات متعددی که در ذهن بیمار و خانواده ممکن است به وجود آید به اختصار جواب داده می شود.
-1-صرع چیست؟
صرع به تکرار تشنج در یک فرد بدون علت خاص اطلاق می شود بنابر باور غلط برخی افراد ، صرع را بیماری ای دانسته اند که باید آن را مخفی نمود و غیر قابل درمان می باشد.که با توجه به تعریف بالا این باور غلط بوده و نیاز است که فرهنگ جامعه را بدان تغییر داد.


-2- چه تعداد از مردم بیماری صرع دارند؟
طبق مطالعات بیش از یک درصد مردم برخی از اشکال صرع را دارند یا در طول زندگی خواهند داشت.


-3- آیا تشنج علل خاصی دارد؟
در حدود 60 الی 70 درصد علت خاصی برای آن قابل ارزیابی نیست و در بقیه موارد کاهش یا افزایش برخی مواد مثل قند، کلسیم، منیزیم و...عفونت های مغزی، تومور وآبسه مغزی، سکته، ضربه های سر، مسمومیت های دارویی، تب ، و...می تواند دلیل آن باشد.


-4-آیا صرع در سن خاصی دیده می شود؟
همه افراد در هر سنی می توانند گرفتار شوند ولی هر چه سن شروع خیلی کم یا خیلی بالا باشد احتمال اینکه جز موارد ثانویه باشد بیشتر می شود.


-5-آیا حملات انواع مختلف دارند؟
بله حملات برحسب نوع تشنج علائم مختلف دارند، مثلا فرد می تواند بیهوش شود. یا دچار حرکات اتوماتیک وار شود یا اینکه یک منظره را به صورت توهم بینایی داشته باشد یا یک طرف بدن بدون بیهوشی دچار حرکت غیر ارادی شود.


-6-آیا صرع ارثی است؟
در اکثر موارد ارثی نمی باشد و به زبانی دیگر علل ارثی آن بسیار کم می باشد.


-7-آیا صرع مسری است؟
خیر به هیچ عنوان مسری نمی باشد.


-8 -در یک بیمار صرعی چه عواملی باعث تشدید حملات می شود؟
در برخی بیماران عواملی مثل بیخوابی، گرسنگی طولانی، استرس، نور خصوصاً نورهای چشمک زن. الکل، برخی غذاهای به اصطلاح سرد و افزایش درجه حرارت می تواند حملات را افزایش دهند.


-9-حمله تشنجی کاذب چیست؟
این نوع حملات که به آن تشنج با منشاء روانی گفته می شود کاملا شایع می باشد که در این حالت فرد آگاهانه یا ناآگاهانه حملات صرعی را تقلید و شبیه سازی می کند که هم در افراد مصروع و هم غیر مصروع دیده می شود که باید ضمن تشخیص آن (چون باعث می شود که فرد، مصروع تشخیص داده شود یا اینکه در فرد مصروع باعث افزایش مقدار دارو شود) نسبت به علت بروز آن که بیشتر جنبه های سود جویی یا توجه بیشتر دارد با همکاران روانپزشک مشورت شود.
 

-10-آیا هر فردی که تشنج می کند صرع دارد؟
همانطور که در سوال اول جواب داده شد صرع تکرار تشنج عامل محرک و اولیه است. مثلا در فردی که دچار سکته مغزی می شود می تواند دچار تشنج تکرار شونده شود که در این حالت صرع نامیده نمی شود.


-11- چه بیمارانی نیاز به درمان دارند؟
همه ی بیمارانی که بیش از یک بار تشنج داشته اند، در شرایط خاصی مثل شغل فرد و... نیاز به درمان دارویی دارند.


-12- تا چه زمانی باید دارو ادامه یابد؟
حدوداً 3 الی 5 سال نیاز است که درمان ادامه یابد و در برخی موارد مثل مواردی که بیمار با چند دارو کنترل می شود یا برخی صرعهای خاص یا در مواردی که علل ثانویه دارد نیاز است که مدتهای طولانی تری یا حتی مادام العمر بیمار دارو استفاده نماید.
 

-13-آیا قطع ناگهانی دارو خطری دارد؟
قطع دارو باید تدریجی و تحت نظر پزشک باشد قطع ناگهانی دارو توسط خود بیمار خطرناک و ممکن است باعث حالتی به نام صرع پایدار شود که در این حالت فرد دچار تشنج با زمان طولانی تر می شود که خطر جانی نیز دارد.


-14-آیا زنان مصروع می توانند ازدواج و بچه دار شوند؟
بله این افراد می توانند ازدواج کنند و تحت نظر پزشک بارداری طبیعی داشته باشند و هیچگونه مانعی جهت ازدواج ندارند.


-15-آیا در زمان بارداری فرد باید دارو را ادامه دهد؟
بله در زمان بارداری با توجه به نوع دارو و تعداد حملات باید مصرف دارو طبق نظر پزشک ادامه یابد البته باید از داروهایی استفاده نمود که خطری جهت مادر وجنین نداشته باشد.


-16- آیا مصرف دارو در زمان بارداری باعث افزایش عوارض روی جنین می شود؟
با انتخاب درست دارو و پیگیری مربوطه حدوداً نیم درصد نسبت به افراد عادی این رقم بالا می رود که قابل توجه نمی باشد.


 


مطالب مرتبط
  • علایم تشنج و صرع
    علایم تشنج و صرع
    1- علایم تشنج و صرع کدام است؟ شایع‌ترین علایم که از نظر بالینی قابل مشاهده است، این است که بیمار به صورت ناگهانی جیغ می ‌کشد و به روی زمین می‌ افتد و از هوش می ‌رود. دست و پاهایش سفت می ‌شود (که به این مراحل تونیک گفته می ‌...
  • حمله تشنجی چیست؟
    حمله تشنجی چیست؟
    یک حمله تشنجی مانند توفانی کوچک در سیستم الکتریکی مغز است و علائم حاصل از آن می‌تواند از چند دقیقه مات و مبهوت شدن تا افتادن و از دست رفتن کامل هوشیاری متفاوت باشد...
  • تشنج ناشی از تب کودک
    تشنج ناشی از تب کودک
    در حدود 2 تا 4 درصد کودکان کمتر از 5 سال، حداقل یک بار دچار تشنج در اثر تب می شوند، به عبارتی دیگر از هر 100 کودک،...
عضویت در خبرنامه
  • تعداد بازدید :
  • 53733
  • شنبه 19/5/1387
  • تاریخ :

صرع، انواع و دلایل ایجاد آن 

صرع

در زمان های قدیم، صرع را به نام "بیماری مقدس" می شناختند. مردم آن زمان بر این عقیده بودند که فرد مصروع در حال جنگیدن با شیطان می باشد و یا می گفتند که فرد مصروع، پیام آور از طرف خداوند است. در رم، صرع را به نام "چند بیماری" می شناختند.

اما صرع چیست؟

صرع یک ناتوانی عصبی می باشد که با بیهوشی همراه می باشد.

در زبان انگلیسی صرع به معنای داشتن یک تشنج(Having a Fit) می باشد که در زبان محاوره ای به معنای بسیار ناراحت شدن می باشد.

صرع غالبا با دارو و یا با عمل جراحی کنترل می شود، اما معالجه آن زمان می برد.

حمله صرع به دلیل قطع ناگهانی فعالیت الکتریکی مغز به وجود می آید. همان طور که می دانیم، مغز مسئول تمام اعمال بدن می باشد. 
وقتی پیغام ها از سلول های مغز عبور می کنند و ناگهان به صورت آنی متوقف می شوند، این توقف پیام ها باعث پریشانی و آشفتگی می گردد و در نتیجه صرع به وجود می آید. 

 انواع مختلف صرع

صرع، انواع مختلفی دارد( نزدیک به 40 نوع) که برای هر شخص متفاوت می باشد و بستگی به محلی از مغز دارد که حمله در آن ایجاد می شود. برخی ها بیهوش می شوند. برخی ها در روی زمین می افتند و برخی ها اندامشان را به سرعت تکان می دهند.

به خاطر تنوع در صرع، تشخیص یک نوع خاص مشکل است. به همین خاطر ممکن است برخی افراد که مصروع نیستند را جزو گروه مصروعان قرار دهند، مثل افرادی که دچار سردردهای شدید می باشند، یا افرادی که غش می کنند و یا افرادی که دچار بیماری های قلبی می باشند. 

این وظیفه ی پزشک می باشد که تشخیص دهد، آیا فرد، صرع دارد یا نه و درمان را شروع کند.

صرع ها عبارتند از:

1- صرع جزئی(Partial Seizures)

هنگامی که آسیب مغزی فقط در یک طرف مغز باشد، صرع جزئی نام دارد. تقریبا یک سوم مصروعین، این نوع صرع را دارند. قبل از این که حمله شروع شود، بیمار احساس می کند که حالش بد است. این احساس ها شامل: تغییرات بینایی، تغییرات بویایی و شنیدن صداهای نامفهوم می باشد. این نوع صرع خود به دو قسمت تقسیم می شود:

* نوع ساده

این نوع کمتر از 1 دقیقه طول می کشد. شخص ممکن است علائمی داشته باشد و این علائم بستگی به محلی از مغز دارند که درگیر شده است. اگر قسمت پشتی مغز درگیر شده باشد، بر روی دید و عضلات اثر می گذارد، برای مثال عضلات انگشت یا بازو یا پا سفت می شوند. شخص ممکن است احساس تهوع داشته باشد، عرق کند و یا رنگ پریده گردد.

* نوع پیچیده

در این نوع فعالیت قسمت گیجگاهی مغز یا محلی در مغز که احساسات و حافظه را در برمی گیرد، دچار اختلال می شود. این نوع بین 2-1 دقیقه طول می کشد. نشانه ی این نوع عبارت است از: گریه کردن ، دویدن، فریاد زدن، خندیدن، دست زدن و ... .

2- صرع عمومی

هر دو قسمت مغز را شامل می شود و فرد بیهوش می شود. این نوع شامل:

* صرع غایب

نشانه های این نوع صرع عبارت است از: باز شدن دهان، چشمک زدن و بیهوشی. این نوع بیشتر از 30 ثانیه طول نمی کشد.

* صرع بی صدا

در این نوع، فرد یک باره عضلاتش شل می شود و می افتد.

* صرع عمومی کلی

بدن، بازو و پا خم می شود و یا دراز می شود و می لرزد. بعد از این حالت، فرد خسته است، سردرد دارد، گرسنه است، در بینایی مشکل دارد و در بدن احساس درد دارد. اما بعد از مدتی استراحت، خوب می شود.

* صرع حرکتی

در این نوع صرع، عضلات به سرعت حرکت می کنند.

* صرع تب

این نوع صرع در اثر تب به وجود می آید.

تشخیص صرع

تشخیص صرع

آزمایشاتی نظیر الکتروانسفالوگرام(electroencephalogram) که بر روی بافت مغز انجام می گردد، آزمایش خون، MRI و طب سوزنی برای تشخیص صرع وجود دارد. اما هیچ گونه آزمایشی برای تعیین نوع صرع وجود ندارد.

صرع غالب اوقات با خرناس کشیدن آغاز می شود. بعد  آبی از دهان فرد مصروع بیرون می ریزد. اگر این حمله بیشتر از 5 دقیقه طول کشید و یا اگر فرد مصروع، تشنج های مکرری داشت، باید فورا او را به بیمارستان برد. ولی اگر کمتر از 5 دقیقه طول کشید، اجازه دهید تا خود فرد بعد از مدتی به هوش آید.

نباید هیچ گاه به فردی که در حال تشنج می باشد، چیزی  از راه دهان  بدهید، زیرا ممکن است فرد زبان خود را ببلعد یا گاز بگیرد. وسایل نوک تیز و خطرناک را از فردی که در حال  تشنج می باشد، دور کنید.

بعد از حمله صرع، غالبا فرد به خواب می رود و گاهی هم نمی فهمد که بیهوش بوده است و تا مدتی گیج و خسته است. در حدود 50 درصد افراد مبتلا به صرع، بعد از تشنج، سردرد دارند. در این حال باید یک نفر کنار او باشد تا فرد احساس راحتی و آرامش کند.

دلایل صرع چیست؟

1- مشکلات در حین زایمان

2- ضربه شدید(مثل ترکش) در سر، باعث می شود اکسیژن به مغز نرسد.

3- عفونت در مغز مانند: مننژیت 

4- سرطان مغز

5- تب

6- عدم تعادل شیمیایی و یا ساختاری

7- مشکلات عصبی

8- قطع داروی ضد صرع

9- قاعدگی

10- مصرف مشروبات الکلی

11- یبوست

12- استرس و عصبانی شدن

13- دیدن نورهای پرتشعشع

بیشتر افراد (6 نفر از هر 10 نفر) بدون دلیل شناخته شده ای دچار صرع می گردند.

جلوگیری از صرع به وسیله خود شخص

* اولین چیزی را که باید تغییر دهید، خلق و خوی تان است.

اگر افسرده، ناراحت و غمگین هستید، به شما توصیه می کنیم بخندید و خنده درمانی را شروع کنید. خنده باعث سرحالی شما می شود و 30 درصد مصروعین با خنده درمانی خوب شده اند.

تحقیقات نشان داده است که در حدود 30 تا 70 درصد از افراد صرعی دچار افسردگی، عصبانیت و یا هر دوی این ها می باشند. باید بدانیم که افسردگی در تمام افراد ضررهایی دارد، از جمله: تغییر در هورمون ها، ضعیف شدن، استرس، نگرانی، مشکلات با دوستان یا اقوام.

* ورزش کنید.

ورزش کردن باعث شادی و سرزندگی و دور کردن استرس می شود. برخی از ورزش های مفید برای شما عبارت است از: راه رفتن در جنگل و پارک، ژیمناستیک، وزنه برداری، شنا کردن ، مدیتیشن و یوگا.

نکته مهم برای شما این است که هنگام پر بودن شکم، ورزش نکنید.

* خود را خسته نکنید.

* رژیم غذایی را رعایت کنید.

* از زندگی لذت ببرید.

* داروهای خود را مصرف کنید.

مریم سجادپور- کارشناس تغذیه

*مطالب مرتبط:

صاعقه ای در مغز (صرع)

صرع در کلاس درس

باورهای غلط آزاردهنده‌تر از بیماری

صرع پس لرزه زندگى زنان

صرع(تشنج) و علل ایجاد آن

تاریخچه ی بیماری صرع

راه‌های درمان تشنج و صرع

ورزش برای صرع مفید است

نظرات کاربران
مجید  مجید flag‎1392/09/13‎-‎23:38

سلام من پنج ساله مبتلا به صرع شدم اوایل برام مهم نبود الان دیگه خواهر برادرام ازدواج کردن من موندم میترسم برم خاستگاری میدونم وقتی به طرفم بگم صرع دارم دیگه باهام صحبتم نمیکنه
مگه اینجور نیس بدوستان؟

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناسflag‎1392/09/17‎-‎9:56

سلام...اینجوری نیست...من همسرم صرع داره و سه سال دارم زندگی میکنیم...اومد خاستگاری هم من میدونستم وقبول کردم چون به این معتقدم که من از فردای خودم خبر ندارم و احساس میکنم خدا من رو وسیله برای شفا همسرم قرار داده.

مجید  مجید flag‎1392/09/22‎-‎20:50

سلام
کاش همه همین فکرو میکردن دختر خاله من با اینکه من یک بارم جلوش حالم بد نشده بود اینهمه با هم بو دیم ولی وقتی فهمید دست رد به سینه من زد

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/09/11‎-‎22:36

ازتون ممنونم بابت اطلاع رسونی خوبتون

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/09/10‎-‎11:58

مطلباتون خوب بود

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/09/04‎-‎20:28

سلام.خوشبخت هستم .
جوانی 28ساله هستم مجرد منم مثل بقیه با این مشکل درگیرم .خیلی اذیت میشدم ولی الان دیگه برام مهم نیست شده جزیی ازوجودم وتا وقتی دارمش باهاش میسازم.چون به نظرم اینم امانت خداست خودش داده وبه زور نمیشه پسش داد به موقع اش خودش پس میگیرتش. به یاری خودش فقط دعا میکنم شما هم برای من دعا کنید.دانشگاه رفتم .سربازی هم رفتم. و شدت بیماریم از 70درصدتون هم بدتره و 3نوع مختلفش رو باهم دارم ولی نزاشتم چیزی مانع ازانجام کارام بشه تو بدترین شرایط سربازی بودم.پس نشد نداره.منم الان فقط فکر ازدواج درگیرم کره که به یاری خدا اونم درست میشه.داروتون رو به وقتش بخورید.به حرف وحدیث اهمیت ندید .مهم خودتون هستید.وانشا الله همگی خوب میشیم. خذا اگه دردی میده دواش رو هم میده.فقط دیرو زود داره.حتی ازبهترین دکتر هم جواب رد رو قبول نکنید درست میشه به امید خدا.این درد رو همه کس طاقتش رو ندارن واگه من وتو نداشتیم خدا نمیداد.پس ناراحتش نباشید.موفق باشید. از شیراز

پاسخ کاربران به این نظر

ساروی  ساروی flag‎1392/09/06‎-‎20:5

سلام دوست عزیز آفرین بر اراده ایمانت درود

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/07/08‎-‎18:33

من از9 سالگی صرع دارم والان 21سال دارم

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/07/06‎-‎23:57

سلام.من 29 سال دارم از 14سالگی به صرع مبتلا شدم.صرع من به دلیل غده های چربی توی مغزه.مطلب خوب بود اما میخواستم بدونم ایا این وضع تموم شدنی یا نه

پاسخ
تی تی   تی تی flag‎1392/06/07‎-‎17:19

سلام دوستی دارم که سابقه ی میگرن داره و سردرد های شدید میگیره
تا جاای که از تحملش خارج هست چند وقت یک بار دچار حالت های روحی عجیبی میشه مثه حالت کلافگی شدید و داشتن حس مرگ
به نظر شما ممکنه دچار یکی از انواع بیماری های صرع باشه؟
ممنون میشم اگه اطلاعاتی دارید در اختیارم بذارید.

پاسخ
هیرو  هیرو flag‎1392/06/01‎-‎22:2

آغاز شکوفایی استعدادهایم بود، مدرسه تیزهوشان قبول شدم روی دسته صندلی ام نوشته بودم ص مثل صرع از ترحم خانواده ام بیزارم کسی جز خودم دردم را نمی فهمد دردی که به خاطرش از آن مدرسه طرد شدم و همه آرزوهایم مثل حباب ترکید آآآآآخ از غم پرم

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/04/16‎-‎1:43

سلام من هم یکی از شما هستم یعنی بودم شکر خدا خوب شدم از 22 سالگی مبتلا شدم و از کازمابازپین شروع کردم دوران بارداریم مجبور شدم روزی 10تا قرص بخورم یکی از بهترین دکترها مرا مداوا می کردن در شهر شیراز پس از 7ماه بعد از زایمانم تشخیص دادن عمل کنم چون هیچ دارویی برای من مفید نبود من صرع لوپ گیجگاهی داشتم الان 4 ماه از عملم می گذرد خوب خوب هستم این را نوشتم تا هر کس به این بیماری مبتلا هست و داروی برای او مفید نیست با رفتن به شیراز و درمان ازطریق این دکتر محترم خوب خوب خواهد شد.

پاسخ
روح نخ نما  روح نخ نما flag‎1392/04/11‎-‎8:10

سلام ... وقت بخیر
الان که دارم این متن رو میتونیسم گریه ام گرفته! همه افرادی که صرع دارند رو با تمام وجود درک میکنم. 30 ساله هستم و بیشتر از 10 سال هستش که صرع دارم. اوایل جزئی بود و به میگرنم ربطش میدادند اما به مرور شدید شد. تا الان که به این سن رسیدم. باهاش میسازم چون دکترای مختلف گفتند کاریش نمیشه کرد و باید تحمل کرد. فقط میخواستم بگم شماهایی که از اطرافیان یه ادم مصروع هستید گوش کنید! اون ادم خودش بیشتر از هر کسی عذاب میکشه! هر 5 دقیقه یکبار بهش نگید قرصاتو خوردی؟ چرا دیر خوابیدی؟ چرا غذاتو نمیخوری؟ چرا این چرا اون و هزارتای چرای دیگه! و در نهایت که بهتون اعتراض کرد بگید خب زشته جلوی کسی حالت بد بشه! خوب نیست! مردم چی میگن! بفهمید و شعور داشته باشید که اون ادم خودش نمیخواسته مریض باشه. پس خودش به اندازه کافی عذاب میکشه ... شما رو به خدا دیگه اینقدر عذابش ندید و بزارید به حال خودش باشه! بهش ترخم نکنید!
اونم ادمه ... درک داره ... فرق ترحم و دلسوزی رو میدونه!
چقدر دکتر؟ چقدر نوار مغز و داپلر و ام ار ای؟ به موش ازمایشگاهی تبدیلش نکنید!
کمی درک داشته باشید ... بفهمیدش!
حق یارتون

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناسflag‎1392/07/05‎-‎0:2

من از 2سالگی صرع دارم الان 15 سالمه تاحالا فقط 2بار اونم چندثانیه تشنج کردم مشکلات وعلایم شماروهم ندارم .فقط 15 میلی گرم مصرف می کنم اما این مسئله که خونوادم نمیذارن بعضی کارارو انجام بدم ازارم میده من به شدت عصبی وجوشی هستم.ونگران اینده به امید فردایی بهتر

پاسخ
نگار   نگار flag‎1392/03/22‎-‎19:29

منم دچار این مشکل شدم 8 ساله البته صرع مقاوم به درمان دکترم میگه ...ولی خودم میدونم از اعصابمه ...همسرمم منو به خاطر این موضوع طلاق داد و تنهام گذاشت در صورتی که من تو خونه اون این توری شدم ...تا قبلش حتی یک سردرد کوچک نداشتم

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/03/15‎-‎20:50

با سلام به همه من الان 27 سالمه بچه که بودم سرم شکست بعد از چند سال حدودا در دوران راهنمایی دچار صرع شدم .ولی با دارو درمان شدم فقط باید بگم اگه در طول دوره درمان رعایت کنید بعد از دوره خوب میشد من کلا فراموش کردم زمانی مشکل داشتم تا جایی که تونستم مربی رشته رزمی بشم همزمان برم کلاس نجات غریق بدون هیچ مشکلی و به عنوان کسی که تجربه داره بگم باید فراموش کنید مشکل دارید به نظر من مهم ترین دلیل خوب شدنش اینه که هیچ وقت ناامید نشد و به خودتون تلقین منفی نددین

پاسخ
ناشناس  ناشناس flag‎1392/03/14‎-‎1:13

سلام.من خواهرم دچار این بیماریه از 7 سالگی.الان که دبگه 21 سالش شده خودش خیلی احساس ناراحتی میکنه. امروز هم بعد از تقریبا 2 سال که حمله ای نداشت از صبح بدنش پرش داشت.بعضی از دوستان اشاره کرده بودند عمل جراحی.آیا عمل جراحی برای انواع بیماری صرع قابل اجراست یا نه؟

پاسخ
مریم  مریم flag‎1392/03/04‎-‎11:34

سلام خیلی دلم می خواست با یکی دردو دل کنم منم از 12سالگی مبتلا به این بیماری شدم 12ساله که منم صرع دارم من اصلا آن اولش احساس ناراحتی نمی کردم اصلا برام مهم نبود به خودم میگفتم فرقم با دیگران اینکه یک داروی روزانه بخورم اما آرام آرام که به سن ازدواج رسیدم تاثیرش احساس کردم صادقانه تمام چیز براش می گفتم پیش خودم می گفتم هر که واقعامن به خاطر خودم بخواهد خوب شرایط ام قبول می کنه اما جدیدا دیگه کم آوردم تمام خواستگارای من خودشون قبول می کنند اماخانواده هاشون مانع میشوند به امید شفای همه بیماران وصدقه سرآنها من ، برام دعا کنید تو این امتحان شرمنده خدا نشم

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/02/02‎-‎8:29

سلام من یک زن 45 ساله هستم مدت 2 سال است که یه این بیماری مبتلا هستم و فقط سر درد های شدید دارم دکتر بشخیص صرع داده ایا از قبل این بیماری را داشتم و یا شروع ان علت دیگری داشته ؟

پاسخ تبیان:

با سلامدوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی >پزشکی مطرح نمایید.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=258

موفق باشید

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1392/01/14‎-‎20:44

آیا صرع از کم oونی هم میشه یا نه

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/12/23‎-‎21:9

با سلام ممنونم از سایت خوبتون پسر من هم 8سالشه و از 6 ماهگی تشنج میکرده میخواستم بدونم کسی اینطوری اگه بوده وخوب شده به من جواب بده ممنونم خیلی خیلی

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناسflag‎1392/03/19‎-‎23:43

نه من که خوب نشدم 13 ساله

پاسخ
mahsan fn mahsan fn flag‎1391/12/13‎-‎20:6

من حدود 2ماهه که فهمیدم مبتلا به این بیماری هستم وخیلی روحیم رو از دست دادم وبه خاطراین موضوع حس میکنم اطرافیانیم منو نمیخوان واز دستم خسته شدن.الان با پیام های بچها فهمیدم من تنها نیستم

پاسخ
رضا  حسن زاده  رضا حسن زاده flag‎1391/12/13‎-‎19:53

مطالب جالبی بود قابل توجه مادر ناامید نباشید من 8 سال درگیر صرع همسرم بودم ولی با پیگیری بیماری با عمل جراحی بهبودی کامل یافت

پاسخ
 azam  azam flag‎1391/12/09‎-‎0:7

مطالب خوبی بودند برا من که تاثیر گذار بودند مرسی

پاسخ
محمد حمیدی محمد حمیدی flag‎1391/12/05‎-‎7:50

خیلی خوب بود ممنون

پاسخ
مادر مریض  مادر مریض flag‎1391/11/19‎-‎18:43

بسار عالی ممنوونم

پاسخ
سیدجلیل  سیدجلیل flag‎1391/11/19‎-‎17:34

خوب بود.عزیزان بدانید هر که دراین بزم مقرب تراست ,جام بلا بیشترش میدهند.من بااین بیماری شفا پیداکردم.شایدباورتان نشوداماتلنگراین بیماری مرابه خدایم بسیاربسیارنزدیک کرد.درزمان ازدواج پنهان کاری نکنیدوباصداقت حرفتان را بگوییدزیرا درصورت پنهان کاری بین 6ماه تا 1 سال حبس وطلاق غیابی ومهریه برای آقایان بریده میشود.ضمن اینکه من یک مهندس فناوری اطلاعاتم و5سالی میشودبااین مشکل دست وپنجه نرم میکنم وحتی عشقم نسبت به دختری راسالهاست پنهان کردم ولی میدانم خدایم هرآنچه راشایسته اش باشم برایم تقدیرخواهدکرد.به امیدفردایی بدون صرع.

پاسخ
مینا خسروی مینا خسروی flag‎1391/10/29‎-‎20:3

سلام به همه دوستان
من 10 ساله که صرع دارم تا 6 سال اول یه قرص میخوردم ولی الان 4 ساله که قرص دیگه میخورم و وقتی قرصامو میخورم خوبه ولی اگه نخورم دست و پاهامو گردنو زبونم میگیره و منقبض میشه برای 5 ثانیه. اما اون لحظه هوش و هواس دارم. لطفا اگر کسی مثل من هست بگه
ممنون

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناسflag‎1392/04/22‎-‎9:24

بله منم همین طورم اما هیچ کاری نکردم

پاسخ
مسیح  مسیح flag‎1391/10/27‎-‎10:20

مطالب خوب ولی اندک بود.اگرراجع به بعضی از قرص هایی که باعث ایجاد تشنج میشوندهم مطالبی بنویسید عالی میشد

پاسخ
farnaz  farnaz flag‎1391/10/15‎-‎1:53

من از 8سالگی به این بیماری مبتلام والان19 سال این بیماری دارم امیدوارم همه شفا پیدا کنن مطالب خوب بود

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/10/05‎-‎8:56

تاثیر صرع در ازدواج و و آیا ارثی است؟

پاسخ تبیان:

با سلام

دوست گرامی، شما می توانید سوال تان را در بخش مشاوره > سلامتی >پزشکی مطرح نمایید.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=258

موفق باشید

پاسخ
وحیده  وحیده flag‎1391/09/29‎-‎23:0

سلام
من 16 ساله که دچار این بیماری هستم . اگه قرصهام رو مرتب خورده بودم این قدر طول نمیکشید . اما خدا رو شکر من در زندگیم موفق بودم . دانشگاه رفتم . الان هم کار میکنم . میخوام به همه افرادی که این بیماری رو دارن بگم با توکل به خدا زندگی کنید . اصلا هم غصه نخورید . بالاخره هرکی یه مشکلی تو زندگی داره . ما هیچ چیز از دیگران گم نداریم .
پیروز باشید .

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناسflag‎1392/06/28‎-‎15:39

سلام با آرزوی سلامتی شما اهل سنندج

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/09/22‎-‎0:10

خوب بود خواهر منم ده سالشه چندشب پیش دچار تشنج شد برام خیلی سخت بود براش دعا کنید خدا شفاش بده

پاسخ
یاس  یاس flag‎1391/08/25‎-‎15:56

هوالشافی
سلام.من از7سالگی دچار صرع شده ام بخاطر اینکه واکسن در رگ عصب دست چپم زدن!!!الان 18 ساله با این بیماری زندگی میکنم.قبولش سخت بود ولی یه جوری باهم کنار اومدیم.اونو به چشم یه مشکل نگاه نکنید سعی کنید زندگیو به خودتون سخت نگیرید هرچی ناراحت تر یا عصبی تر شوید امکان حمله تشنج بیشتر میشه.من هر راهی واسه بهبود امتحان کردم و لی جوابم کردن اما فقط از نظر پزشکی گفتن تا ابد باید دارو بخورم.من حتی قرصهام به روزی8تا هم کشیده شده.اما سرپا هستم.زندگیو هم دوستدارم درسمو تونستم تموم کنم دانشگاه هم رفتم الانم ازدواج کردم فقط حتما با شریک زندگیتون درموردش صحبت کنید و توضیح بدید که مشکل ان چنانی نیست چون متاسفانه مردم این بیماری به چشم بد نگاه میکنن چه بسا من در خیابون غش کردم کسی کمکم نکرده مردم واهمه دارند میترسن بیان جلو.واسشون متاسفم.توکلم به خداست که شفامو از اربابم حسین بگیرم. فقط اگر طرف مقابل در ارامش باشه قرصاشو به موقع بخوره و غذاهای سردی نخوره باور کنید مثل بقیه زندگی میکنه.سعی کنید همتون عضو انجمن صرع تهران بشید و کارت عضویت بگیرید تا فصل نامه هایی واستون پست بشید و حتی مشاوره هم میدن.
ایشالله بحق ایام محرم ارباب شفای همه بیمارها رو بده.
خدا گفته بنده هایی که بیماری دارند و درد میکشن به من مقرب تر هستن.
پس ببینید چقد واسه خدا عزیز هستیم
یاعلی

پاسخ
شکوه  شکوه flag‎1391/08/17‎-‎0:26

یکی از دوستای من بخاطره صرع امروز صبح رفت تو
کما هنوز به هوش نیومده خیلی میترسم واسش دعا کنین ممنون

پاسخ
عادله  عادله flag‎1391/08/04‎-‎15:58

کافی نبود ولی ساده بود...ممنون که فهموندیتمون تا حدی

پاسخ
زهرا ف زهرا ف flag‎1391/08/04‎-‎10:56

سلام...من 2-3 سالی هست بر اثر یک شوک دچار بیماری صرع شدم...به تازگی دچار وزوز گوش میشم...این وزوز به صرع ربطی داره؟؟؟
دلیلش چیه؟؟

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/07/25‎-‎9:42

سلام خوب بود. به من در شناخت بیشتر خیلی کمک کرد.

پاسخ
امید  امید flag‎1391/07/23‎-‎16:51

عالی بود.واقعا از شما متشکرم.مطالب جالبی بود وبرای تمامی عزیزان صرعی آرزوی موفقیت می کنم

پاسخ
زهرا ن زهرا ن flag‎1391/07/23‎-‎16:9

خوب بود اما مطلبی درباره ی اینکه ارثی نیست ندارین پدر من دچار این بیماری به خاطر این موضوع ازدواج من به هم خورد

پاسخ
یک جوان  یک جوان flag‎1391/07/05‎-‎20:39

دوستانم میگن بیخیال ازدواچ شو.من 8سال در گیر این بیماری ام و درست فردا دختر مورد علاقه ام عقد میکنه و من جرات نکردم اقدامی کنم.

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/06/07‎-‎21:26

ایامصرف کاربامازبین درمدت طولانی مضراست وتاچه مدت بایداستفاده شود

پاسخ تبیان:

با سلام

دوست گرامی، شما می توانید مشکل تان را در بخش مشاوره > سلامتی >پزشکی مطرح نمایید.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=258

موفق باشید

پاسخ
زهرا  زهرا flag‎1391/05/18‎-‎8:43

خواهرم امشب دچار تشنج شد.. من از استرس دارم میمیرم.. خدایا به همین شب عزیز..خدایا کمکم کن..تمام مریضا و خواهر منو شفا بده خواهرم تازه 16 سالشه.. خدایا دارم دیونه میشم..

پاسخ
ابوالفضل 74 ابوالفضل 74 flag‎1391/05/15‎-‎19:2

عالی بودخیلی مورد استفاده ام قرار گرفت

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1391/05/13‎-‎13:18

عالی

پاسخ
ناتاشا افشار ناتاشا افشار flag‎1391/04/11‎-‎23:52

خوب و به زبان ساده بود ولی کافی نبود

پاسخ
دوست  دوست flag‎1391/04/06‎-‎20:54

اللهم اشف کل مرضانا...

پاسخ
مادر نگران مادر نگران flag‎1391/03/09‎-‎11:42

خیلی عالی بود می خواستم بپرسم پسر من 4 سال دارد سال گذشته یک بار از خواب پرید و دستهایش را به هم گره میزد می لرزید و گاها" بالا پایین می پرید و جیغ میزد طوری که من احساس کردم یا چیز و حشتناکی به چشمش می آید و یا عضلات انگشتان دست یا پایاش درد می کند هر چه هم سوال کردم که خواب دیده یا جائیش درد میکند و یا از چیزی می ترسد فقط با نه و نمیدانم جواب میداد. چند روز پیش هم دوباره همین حالت برایش پیش آمد آیا ممکن است علامت خاصی از بیماری صرع باشد لطفا" راهنماییم کنید.

پاسخ تبیان:

با سلام

دوست گرامی، شما می توانید مشکل تان را در بخش مشاوره > سلامتی >پزشکی مطرح نمایید.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=845&GroupID=258

موفق باشید

پاسخ
الهام  میری الهام میری flag‎1391/02/17‎-‎10:32

سلام مطالب عالی بود.میخواستم بدونم ازدواج با افراد صرعی مشکل داره؟خواستگارمن دچار این مشکل چکارکنم؟

پاسخ تبیان:

با سلام 

دوست گرامی، شما می توانید این مطلب را مطالعه نمایید:

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=9509

موفق باشید 

پاسخ کاربران به این نظر

ناشناسناشناسflag‎1392/08/18‎-‎18:13

نه عزیزم هیچ ایرادی نداره اونا هنوز بهتر از افراد عادی هستن باورکن

پاسخ
نفیسه  نفیسه flag‎1390/12/15‎-‎19:3

خیلی عالی بود من از شما به خاطر دادن این مطلب ممنون هستم.(من یک دختر 13 ساله صرعی هستم)نفیسه

پاسخ
فروغ  فروغ flag‎1390/12/11‎-‎18:51

یا سلام
مادر من حدود یک ماه و نیم پیش ضربه مغزی شد و دچار له شدگی در مغز شد که پای راستش فلج شد اما الان پای راستش و تعادلش خیلی بهتر شده
اما جدیدا دچار کمبود اکسیژن میشه و با گرفتن اکسیژن بهتر میشه اما امروز در حمام نزدیک به خفگی میشود حالش بد و کف بالا می آورد همسرم
به کمکش میکند و بهتر میشود اما حالت تهوع و احساس بی اکسیژنی را دارد آیا این یک حمله سرع
است یا کمبود اکسیژن

پاسخ
 sh-n sh-n flag‎1390/11/11‎-‎5:32

با سلام
مطالب یاد شده خیلی خوب بود فقط می خواستم بدانم دختر من حدود سه سال است که طبق دستور پزشک متخصص دور درمان ایشان تمام شده و دیگر دارو مصرف نمی کند ولی بعد از گذشت چند سال یکباره دچار حمله شد. حالا می خواستم بدانم می شود پس از گذشت چند سال بیماری بازگردد؟
با تشکر فراوان

پاسخ تبیان:با سلام دوست گرامی، شما می توانید هر سوالی دارید در بخش مشاوره > سلامتی > پزشکی مطرح نمایید. موفق باشید

پاسخ
یک مادر  یک مادر flag‎1390/11/02‎-‎17:59

مطالب خوب بودبسیار متشکرم اما من دوست داشتم جدید ترین وبهترین راههای درمان را بشنا سم زیرا صرع دختر من با هیچ دارویی کنترل نمی شود اگر می توا نید مرا راهنمایی کنید

پاسخ
ناشناسناشناسflag‎1390/08/15‎-‎22:53

خوب بود اما هیچ اطلاعاتی در باره ی انتقال ژنتیکی و یا امکان بازگشت پس از درمان داده نشده است

پاسخ
بیشتر
5
77نفر به این مطلب امتیاز داده اند
65نظر - 8پاسخ
UserName

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.